۰
عبدالحسین روح الامینی، رئیس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان:

بیمه تامین اجتماعی به‌رغم دریافت 2400 میلیارد تومان، بدهی‌هایش را صاف نکرده است

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب : ۱۳۲۰۰
بیمه تامین اجتماعی به‌رغم دریافت 2400 میلیارد تومان، بدهی‌هایش را صاف نکرده است
سالم‌خبر: رییس کمیته‌ی غذا و دارو گفت: بیمه تامین اجتماعی بدهکارترین بیمه در طرح دارویاری است که از تسویه مطالبات خود سرباز می‌زند. براساس آخرین برآورد بیمه تامین اجتماعی در پرداخت دیون خود نسبت به موسسات درمانی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها یک بخشی را تا آبان ۱۴۰۰ و بخشی را هم تا دی ۱۴۰۰ تسویه کرده است؛ درحالی که الان آبان ۱۴۰۱ است و حتی مطالبات سه ماه قبل بخش سرپایی هم از سوی این بیمه‌گر پرداخت نشده است.

عبدالحسین روح‌الامینی با حضور در برنامه‌ای تلویزیونی درباره‌ی کمبود منابع برای مدیریت شرایط بیمه‌ای و خدمت‌رسانی، گفت: به نظرم فعلا باید همین منابعی که در دسترس دارند را درست و به موقع مدیریت کنند و مجلس امسال منابع
داده است و سال دیگر هم منابع خواهد بود. به عنوان وکیل مردم باید ببینیم در این کمبود امروز آنتی‌بیوتیک‌ها و کمبود سرم و اختلال در نظام عرضه مایحتاج سلامت مردم و خدمات بیمه‌ها به مردم چه در بخش سرپایی و چه در بخش بستری، مدیریت بیمه‌ها در تمامی سازمان‌های بیمه‌گر نظیر بیمه سلامت،‌ بیمه تامین اجتماعی،‌ بیمه نیروهای مسلح و... چه کرده‌اند؟ نکته اصلی اینجاست که آیا همین منابعی که در اختیار بیمه‌ها بوده است به درستی مدیریت شده است؟

  وی افزود: به رغم طرح دارویار که مدیریت اصلاح سیاست‌های تغییر ارزی در حوزه دارو را دنبال کرد و دولت‌ هم منابع خوبی برای آن گذاشت و ۲۴۰۰ میلیارد تومان به بیمه تامین اجتماعی داد، باز هم شاهدیم که داروخانه‌ها
و مراکز درمانی با انباشتی از مطالبات سر و کار دارند. هرچند که سال‌های قبل و در دولت‌های قبل این انباشت مطالبات بیشتر هم بود و دولت‌های قبل هم در این زمینه مقصر هستند. در واقع ترک فعل‌های بانک مرکزی، بیمه‌ها، سازمان برنامه بودجه و... سبب شد مطالبات انبوه جمع شود، اما قرار بود طی شش ماه گذشته این مطالبات با برنامه منظمی به صفر برسد.

نماینده تهران در مجلس، تاکید کرد: با تجمیع مطالبات، بیمارستان دیگر پول ندارد داروی جدید بخرد و داروخانه هم باید بار مضاعف تمام این عدم مدیریت‌ها را به دوش بکشد و با انبوه مشکلات نقدینگی برای تامین مایحتاج خود مواجه شود. همچنین قیمت‌گذاری هم باید به موقع ابلاغ شود که این اتفاق نمی‌افتد و از سوی دیگر هم قیمت‌گذاری
در ستاد تنظیم بازار ۴۵ رو معطل می‌شود. من خوشحالم که رئیس جمهور محترم به این موضوع اشراف دارند و در جلسه هیئت دولت به کمبودهای دارویی و نوع خدمت رسانی ایراد گرفتند و دستور بررسی بیشتر دادند. این درحالی است که بخشی از مشکل به مدیریت منابع باز می‌گردد که منابع به هنگام مدیریت نمی‌شود. نمی‌شود چند هزار میلیارد مطالبات انباشته صنعت دارو باشد و این دوستان در جلسات نظارتی ما در همه نهادهای نظارتی بیایند و حرف‌های تکراری به ما بزنند.

وی افزود: در مورد دانشگاه‌های علوم پزشکی تکلیف قانونی در بودجه سالانه وجود داشته است که حساب دارو با پولی که مردم در مراجعه به بیمارستان پرداخت می‌کنند، جدا باشد. بر اساس گزارش دیوان محاسبات که در مجلس شورای اسلامی
قرائت شد، مشخص شد در میان ده‌ها دانشگاه تنها سه دانشگاه حساب مجزای این کار را داشتند و کسی برخورد نکرده است. موضوعی که ما به دنبال آن به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس سپردیم که شکایت کنند. رئیس دانشگاه نباید پولی که از مردم می‌گیرد را صرف سایر مشکلات مرکز تحت پوشش خود کند و این سبب می‌شود تامین منابع به موقع مدیریت نشده و سبب مشکلات شود.

روح‌الامینی با طرح این سوال که اکنون چرا باید کمبود آنتی بیوتیک در فصل پاییز و زمستان که مصرف آن بالا می‌رود، وجود داشته باشد؟ افزود: چرا باید در تامین سرم که یک داروی ساده است با مشکل مواجه شویم؛ در حالی که صنعت دارویی کشور ظرفیت صادرات هم دارد؟ چند جای کار می‌لنگد و مشکل مدیریت باید اصلاح شود.
 
کد مطلب : ۱۳۲۰۰
نام شما

آدرس ايميل شما