پاشنه آشیل دارویاری؛ پرداخت مطالبات دارویی و تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده دارو:
سازمان تامین اجتماعی بدهیهایش را پرداخت نمیکند
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب : ۱۳۱۵۰
سالمخبر:، دبیر قرارگاه اصلاح سیاستهای ارزی دارو، گفت: در حال حاضر به جز بیمه سلامت هیچ یک از بیمهها سهم دارویاری را تسویه نکرده و مطالبات داروخانهها را پرداخت نکردهاند.
حیدر محمدی درباره وضعیت اجرای طرح دارویاری، گفت: مدت سه ماه است که طرح دارویاری در حال اجراست و برای ارزیابی آن زمان کمی گذشته است، اما فعلا تمام داروهای تولید داخلی، مواد اولیه و ۸۰ درصد از داروهای وارداتی مشمول این طرح شده است. یکی از مزایای این طرح این بود که بسیاری از تولیدکنندگان توانستهاند ماده اولیه مورد نیازشان را راحتتر وارد کنند و مشکلاتی که در زمینه تامین ارز وجود داشت، دیگر وجود ندارد. در عین حال از اقلام وارداتی طبق محاسبات ما ۱۵ تا ۲۰ درصدش باقی مانده تا وارد طرح دارویاری شوند.
وی همچنین افزود: همچنین قبل از اجرای طرح دارویاری، یکی از مشکلاتی که وجود داشت، بحث قاچاق معکوس دارو و خروج داروها از زنجیره دارویی کشور بود، اما در حال حاضر با اجرای این طرح بحث قاچاق معکوس تقریبا دارد به صفر میرسد. در عین حال باید اجازه دهیم تا طرح دارویاری کامل شود و حداقل پنج تا شش ماه بگذرد و آن زمان میزان منطقی شدن مصرف دارو را که قطعا اتفاق میافتد، ارزیابی کنیم. همچنین میتوانیم میزان کاهش قاچاق معکوس، سرعت در تامین ارز و ... را ارزیابی بهتری کنیم.
رفع کمبودهای دارویی در گروی تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده دارو
محمدی درباره چرایی برخی کمبودهای دارویی در بازار دارویی کشور، گفت: یکسری مشکلات مانند بحث ارزش افزوده در حوزه دارو همچنان وجود دارد. مالیات بر ارزش افزوده در دارو که قبلا یک درصد بود، به طور ناگهانی از یک درصد به ۹ درصد با ارز نیمایی افزایش یافت. همچنین مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه هم ۹ درصد ارز دولتی بود که اکنون به ۹ درصد ارز نیمایی بدل شده است. از سویی با توجه به افزایش مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی قرار بود به تولیدکنندگان دارو وام و تسهیلات ارائه دهند تا بتوانند راحتتر تامین کنند که این هم هنوز انجام نشده است. بنابراین مشکلاتی از این جنس در بازار دارویی وجود دارد که اگر اصلاح شود، فکر میکنم باتوجه به اینکه دسترسی به ارز راحتتر شده است، دیگر مشکلی نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در این موارد در کمیسیون اقتصادی و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و هم در مجموعه سران قوا مطرح شده است که اگر در این زمینه زودتر مصوباتی ارائه دهند، مشکل رفع میشود.
محمدی درباره چالش عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمانهای بیمهگر، گفت: سازمان تامین اجتماعی اعلام میکند که پول ندارد و بدهیهایش را به داروخانهها پرداخت نکرده است. البته اعتبار مربوط به طرح دارویاری را دریافت کرده است، اما بدهیهای قبلیاش را به داروخانهها پرداخته است. تامین اجتماعی میگوید دولت به من بدهی دارد و باید بدهیاش را بپردازد تا من هم بتوانم مطالبات مراکز درمانی و داروخانهها را بپردازم. این موضوع میتواند در زنجیره دارو مشکل ایجاد کند. بنابراین باید از طرق مختلف اعم از استقراض یا دریافت مطالباتش در دولت بتواند بدهیهای مراکز درمانی و داروخانهها را بپردازد.
وی با بیان اینکه پرداخت مطالبات مراکز درمانی و داروخانهها از سوی سازمانهای بیمهگر پاشنه آشیل طرح دارویاری است، گفت: این موضوع دقیقا درست است. توصیه ما این است که سازمان برنامه و بودجه پول تامین اجتماعی را پرداخت کند تا تامین اجتماعی هم بتواند بدهیهایش را به مراکز درمانی و داروخانهها تسویه کند. در عین حال سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات باید بر روی هزینهکرد اعتباراتی که در قالب طرح دارویار به بیمهها پرداخت میشود، نظارت کنند. ما هم وظیفه داریم که گزارش دهیم. در حال حاضر به جز بیمه سلامت هیچ یک از بیمهها سهم دارویاری را تسویه نکردهاند./ایسنا
حیدر محمدی درباره وضعیت اجرای طرح دارویاری، گفت: مدت سه ماه است که طرح دارویاری در حال اجراست و برای ارزیابی آن زمان کمی گذشته است، اما فعلا تمام داروهای تولید داخلی، مواد اولیه و ۸۰ درصد از داروهای وارداتی مشمول این طرح شده است. یکی از مزایای این طرح این بود که بسیاری از تولیدکنندگان توانستهاند ماده اولیه مورد نیازشان را راحتتر وارد کنند و مشکلاتی
وی همچنین افزود: همچنین قبل از اجرای طرح دارویاری، یکی از مشکلاتی که وجود داشت، بحث قاچاق معکوس دارو و خروج داروها از زنجیره دارویی کشور بود، اما در حال حاضر با اجرای این طرح بحث قاچاق معکوس تقریبا دارد به صفر میرسد. در عین حال باید اجازه دهیم تا طرح دارویاری کامل شود و حداقل پنج تا شش ماه بگذرد و آن زمان میزان منطقی شدن مصرف دارو را که قطعا اتفاق میافتد، ارزیابی کنیم. همچنین میتوانیم میزان کاهش قاچاق
رفع کمبودهای دارویی در گروی تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده دارو
محمدی درباره چرایی برخی کمبودهای دارویی در بازار دارویی کشور، گفت: یکسری مشکلات مانند بحث ارزش افزوده در حوزه دارو همچنان وجود دارد. مالیات بر ارزش افزوده در دارو که قبلا یک درصد بود، به طور ناگهانی از یک درصد به ۹ درصد با ارز نیمایی افزایش یافت. همچنین مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه هم ۹ درصد ارز دولتی بود که اکنون به ۹ درصد ارز نیمایی بدل شده است. از سویی با توجه به افزایش مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی قرار بود به تولیدکنندگان
وی ادامه داد: در این موارد در کمیسیون اقتصادی و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و هم در مجموعه سران قوا مطرح شده است که اگر در این زمینه زودتر مصوباتی ارائه دهند، مشکل رفع میشود.
محمدی درباره چالش عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمانهای بیمهگر، گفت: سازمان تامین اجتماعی اعلام
وی با بیان اینکه پرداخت مطالبات مراکز درمانی