غیبت امریکا در فهرست پنج غول پایدار صنعت دارو

14 ارديبهشت 1404 ساعت 20:26

سالم‌خبر: شرکت رسانه‌ای و پژوهشی «کورپریت نایتس» هر ساله فهرست «۱۰۰ شرکت پایدار برتر جهان» را منتشر می‌کند؛ فهرستی که عملکرد بنگاه‌ها را بر پایه ۲۵ شاخص کلیدی شامل مدیریت منابع، سرمایه‌گذاری‌های سبز، عدالت در پرداخت و تنوع نیروی انسانی می‌سنجد.


سالم‌خبر: شرکت رسانه‌ای و پژوهشی «کورپریت نایتس» هر ساله فهرست «۱۰۰ شرکت پایدار برتر جهان» را منتشر می‌کند؛ فهرستی که عملکرد بنگاه‌ها را بر پایه ۲۵ شاخص کلیدی شامل مدیریت منابع، سرمایه‌گذاری‌های سبز، عدالت در پرداخت و تنوع نیروی انسانی می‌سنجد.

به گزارش سالم‌خبر به نقل از فارما برد روم تازه‌ترین نسخه این رتبه‌بندی نشان می‌دهد که در میان همه صنایع، تنها پنج شرکت دارویی توانسته‌اند به جمع ۱۰۰ برتر راه یابند و نکته جالب آن‌که هیچ‌یک از آن‌ها آمریکایی نیستند؛ موضوعی معنادار برای کشوری که بزرگ‌ترین بازار و موتور نوآوری دارویی دنیا به شمار می‌آید.


صدرنشین آسیایی

در رتبه ۳۵ کلی و نخست صنعت دارو، نام «اِیسای» از ژاپن به چشم می‌خورد. این تولیدکننده داروهای انکولوژی و نورولوژی با نسبت حقوق مدیرعامل به میانگین کارمند برابر ۱۰ به یک، فاصله‌ای کم‌سابقه میان سطوح درآمدی ایجاد کرده است. نرخ ترک خدمت کارکنانش نیز فقط دو درصد است؛ عددی که نشان از رضایت و ثبات بالای نیروی انسانی دارد. علاوه بر این، امتیاز بهره‌وری انرژی اِیسای به ۷۲٫۶ درصد و امتیاز سرمایه‌گذاری پایدارش به ۸۹٫۵ درصد رسیده که هر دو بالاتر از متوسط صنعت است.

دانمارکی‌های پرتلاش برای صدرنشینی
رتبه‌های بعدی به دو شرکت دانمارکی اختصاص دارد. «نوو نوردیسک» غول دیابت و چاقی، با امتیاز خیره‌کننده ۹۴٫۴ درصدی در بهره‌وری انرژی و ۹۴٫۷ درصدی در سرمایه‌گذاری سبز، جایگاه ۵۳ جهانی را تصاحب کرده است؛ با این حال نسبت حقوق مدیرعامل به کارمند در آن ۷۶ به یک گزارش شده است. «نُووزایمز» (که پس از ادغام با کرس. هانسن «نوونِسیس» خوانده می‌شود) رتبه ۵۸ را گرفته و گرچه بهره‌وری انرژی‌اش فقط ۱۳٫۶ درصد است، اما در تنوع جنسیتی مدیران با ۹۷٫۹ درصد بالاترین امتیاز را در میان پنج شرکت دارد.

اروپایی‌های کهنه‌کار: سانوفی و آسترازنکا
«سانوفی» فرانسوی با قرارگیری در رتبه ۶۶ جهانی، بهره‌وری انرژی ۶۷٫۷ درصدی و نسبت حقوق ۹۸ به یک را ثبت کرده است؛ نرخ جابه‌جایی ۱۲ درصدی نیروی انسانی آن البته زنگ هشدار مدیریت منابع انسانی را به صدا درآورده است. «آسترازنکا» که کووید‑۱۹ آن را بیش از پیش بر سر زبان‌ها انداخت، در رتبه ۹۵ کلی ایستاده و با نسبت ۱۱۱ به یک، بیشترین فاصله درآمدی میان مدیرعامل و کارکنان را در این جمع دارد؛ هرچند در تنوع نژادی مدیران با امتیاز ۹۰٫۳ درصد پیشتاز است.

پیامدهای غیبت آمریکایی‌ها
برتری شرکت‌های آسیایی و اروپایی در این فهرست، بار دیگر حکمرانی معیارهای ESG بر بازار سرمایه جهانی را یادآور می‌شود. سرمایه‌گذاران نهادی اکنون نه‌تنها سودآوری، که ردپای کربن، عدالت پرداخت و تنوع تیم مدیریتی را در تصمیم‌های خود لحاظ می‌کنند. غیبت کامل برندهای آمریکایی – از فایزر و مرک تا جانسون‌اَندجانسون – در جمع پنج شرکت پایدار دارو، زنگ بیدارباشی برای هیئت‌مدیره‌های وال‌استریت است تا سیاست‌های سبز و عدالت‌محور خود را بازنگری کنند؛ زیرا آینده جذب سرمایه و استعداد، در گروی پایبندی واقعی به توسعه پایدار است.
 


کد مطلب: 18731

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/18731/غیبت-امریکا-فهرست-پنج-غول-پایدار-صنعت-دارو

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com